Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Vi har tagit första spadtaget

Tisdag 29 augusti tog vi det första spadtaget för Kulturtorget, vårt nya hus i Märsta centrum.

SigtunaHems vd Göran Langer och projektchefen Peter Sohlberg gjorde gemensam sak med bolagets styrelseordförande och kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (s), och tog ett spadtag som signalerar att bygget av vårt nya hus i centrala Märsta äntligen kan sätta igång på allvar.

– Det här är ju faktiskt det första första spadtaget som SigtunaHem gör sedan 2014. 2014 hade vi ett första spadtag när vi började bygga i Valsta Centrum, och där har vi byggt 200 lägenheter, säger Göran Langer.

– Men det här är inte det sista första spadtaget i år, utan ambitionen är att vi ska ha ett första spadtag ute i Sigtuna också, för Sigtuna stadsängar och kvarteret Silverskatten. Och sedan, enligt våra planer, så kommer det förhoppningsvis fler första spadtag nästa år. Men det får vi återkomma till…

Det blir 51 lägenheter, vara 20 trygghetsboende 70+, med preliminär inflyttning våren 2019. Dessutom gemensamhetslokaler och kommersiella lokaler.

Läs mer om Kulturtorget.

 

10:56 onsdag 30 augusti

Senaste nytt