Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Nu bygger vi Silverskatten

Nu bygger SigtunaHem sitt första kvarter – Silverskatten – i Sveriges mest hållbara stadsdel. I stället för att ta ett traditionellt första spadtag så gjorde vi filmen ”Första spadtaget” för att visualisera projektet.

Första spadtaget

– Äntligen sätter vi igång med byggandet, och nu kan vi börja räkna ner till inflytt och den färdiga produkten, säger SigtunaHems projektchef Peter Sohlberg.

– Det känns spännande att få visualisera det här med en film som kan leva vidare längre än ett mer konventionellt, symboliskt första spadtag.

I Silverskatten byggs 69 lägenheter varav sex med takterass.

Det är blandade storlekar, från mindre ettor till större fyror.

• 4 ettor med kök (26-35 kvadratmeter)
• 31 tvåor med kök (42-60 kvadratmeter)
• 18 treor med kök (38-99 kvadratmeter)
• 16 fyror med kök (89-95 kvadratmeter)

Förutom möjligheten att hyra garageplatser kommer samtliga boende i huset att erbjudas plats i en bilpool. Hållbarhetsperspektivet genomsyrar hela området och detta är något som SigtunaHem har tagit fasta på i allt mellan materialval och möjligheten till inflytande.

I november 2016 hölls en workshop där intressenter från SigtunaHems bostadskö fick komma med synpunkter och tankar gällande utformning av kvarteret och önskemål för framtida boende.

De som flyttar in i Silverskatten kommer att få vara med och bestämma hur takterasser och gröna ytor ska utformas och vad de ska innehålla.

– Att våra hyresgäster känner att de kan få påverka sitt boende, både inför inflytt och under boendetiden, är väldigt viktigt för oss och vi jobbar ständigt med att öka antalet som känner att de har boinflytande, säger Peter Sohlberg.

Uthyrningen av de 69 lägenheterna påbörjas i november. Men håll utkik under rubriken Vi bygger nytt här på hemsidan, för under våren kommer vi att uppdatera sidan om Silverskatten med virtuell rundvandring, planritningar och bilder.

SILVERSKATTEN

09:00 fredag 23 mars

Senaste nytt