Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Största Valstadagen någonsin!

Lördag 9 juni genomfördes Valstadagen i vattentornsparken. Vi sprängde den magiska gränsen – fler än 10 000 besökare – och stämningen var på topp.

I årets Valstadagen deltog 90 utställare och det var totalt 115 marknadsbord på plats i parken vid Vattentornet. Besökarna fick möjlighet att smaka på mat från världens olika hörn, köpa hantverk och gå på loppis.

Där fanns prova på-aktiviteter, bland annat olika sporter, yoga, ponnyridning, lära sig måla tavlor med mera.

Det fanns tillfälle att prova på line dance, och massor av underhållning av olika slag framfördes från scenen. Bland annat så spelade Nzingaboy, Patrik Kauko, Lina Pettersson samt Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson.

– Årets Valstadag var mycket rolig, inte minst på grund av att utbudet var så rikt och varierat, säger projektledaren Lola Svensson.

– Dessutom var vädrets makter med oss och stämningen var på topp. Valstadagen är ett viktigt inslag där människor knyter kontakter och det skapas en fin social samvaro, som på sikt också leder till ökad trygghet.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst och Göran Langer, SigtunaHems vd och ordförande i föreningen Valsta utveckling, höll välkomsttal. Åtta av Sigtuna kommuns politiska partier hade representanter på plats, och kommuninvånarna fick möjlighet att ställa frågor och föra fram sina synpunkter.

Arrangörer var Valsta utveckling och Sigtuna kommun i samarbete med Valsta/Steninge stadsdelsförening.

Arrangörerna vill tacka alla som på olika sätt deltog i och gjorde årets Valstadag till den största någonsin sedan starten år 2000.

08:04 måndag 11 juni

Senaste nytt