Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Full fart framåt på våra byggen

Arbetet med vår nyproduktion – Kulturtorget och Silverskatten – har gått stadigt framåt under sommaren.– Vi har kommit lite längre vid Kulturtorget än vid Sigtuna stadsängar, berättar SigtunaHems projektledare Tom Nilsson.

– Vi har gjort klart parkeringsgaraget och börjat få upp väggar på entréplanet. Det är flera olika moment vid Silverskatten så det bygget är lite mer komplicerat, fortsätter han.

Huset vid Kulturtorget kommer att ha 51 lägenheter med perfekt läge vägg i vägg med Kulturskolan i Märsta centrum. Kvarteret Silverskatten får 69 lägenheter fördelade på fyra separata huskroppar – hus A, B, C och D – med gemensam innergård i den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

– Vi jobbade på för fullt under semestern så att vi kunde gjuta garagegrund och källarväggar till hus A. Tack vare det hårda arbetet vi lade ned under semesterperioden lyckades vi jobba ikapp tid vi låg efter och klarade av den kritiska punkt som låg i att prefab-stommen för just hus A kom vecka 32. Stommarna till husen tillverkas på fabrik och så sätts betongelementen ihop lite som ett pussel när de väl kommer till byggplatsen, berättar Samuel Roijhert.

Precis som vid Kulturtorget har arbetet med att få upp väggar till entréplan påbörjats även vid kvarteret Silverskatten.

– Som det ser ut i dag så är väggar för entréplan till hus B på plats, och väggar för entréplan till hus A gör vi under den här veckan. I dag (läs måndag 20 augusti) gjuter vi garagegrunden för hus D, säger Samuel Roijhert.

– Vi ligger i fas igen och följer tidplanen, tillägger han.

– Det gör vi vid Kulturtorget också, konstaterar Tom Nilsson.

Måndag 22 oktober börjar vi uthyrningen av de 51 lägenheterna vid Kulturtorget. Uthyrningen av de 69 lägenheterna i Silverskatten startar två veckor därpå, måndag 5 november.

Läs mer om vår pågående nyproduktion:

SILVERSKATTEN

KULTURTORGET

 

08:57 torsdag 13 september

Senaste nytt