Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Hundar och katter flyttar in i Kulturtorget

I november flyttar Din veterinär i Märsta in i nya lokaler i Kulturtorget, ett stenkast från den gamla kliniken i Märsta centrum.
– Vår verksamhet växer och nu får vi dubbelt så stora lokaler och kan ta emot ännu fler kunder, säger Cicci Sundén, en av ägarna till Din Veterinär i Märsta.

Andra fördelar med den nya lokalen är att den är lätt att ta sig till för djurägarna, det är lätt att köra fram till dörren med sitt djur och lätt att lasta i foder, kattsand och annat tungt.

– Vi får också fler operationssalar och större, luftigare väntrum och en större butik. Det är en växande kommun och fler och fler skaffar husdjur vilket jag tror är jättebra. Man kommer ut och får röra på sig, och så inte minst det sociala, att träffa andra människor.

Din Veterinär finns i både Knivsta och Märsta och har 15 anställda. Kliniken tar emot hundar och katter och andra smådjur som kaniner och marsvin. De utför kirurgi, gör medicinska utredningar, besiktningar, vaccinationer, klipper klor och erbjuder både friskvård och avancerad tandvård. De har öppet dagtid och har inga inneliggande patienter.

Cicci Sundén beskriver att gemensamt för alla anställda är att de drivs av en kärlek till djur och en vilja att hjälpa djurägare.

– Jag var med om ett kejsarsnitt häromdagen, och att få ta hand om de här små, att få vara med från absolut första ögonblicket och hela vägen ett helt djurliv, det blir många fina ögonblick och stunder, säger hon.

Och eftersom kliniken har många stamkunder så har hon faktiskt följt många djur ett helt djurliv. Jobbet är till allra största delen glädje, men det finns även svåra inslag. Som att djur inte själva kan berätta om sina problem, eller när ett friskt djur av olika anledningar kommer för avlivning.

– Då är vi öppna för en dialog och försöker gärna hjälpa till att finna ett nytt hem. Därför har många inom veterinärvården omplacerade djur. Och vi har även lyxen att kunna ha med våra egna hundar på jobbet, säger hon.

12:33 tisdag 12 mars

Senaste nytt