Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Silverskatten får miljömärkt bilpool

Våra nyinflyttade hyresgäster i Silverskatten kan snart dra nytta av en miljömärkt bilpool.

– Vi på SigtunaHem vill hjälpa våra hyresgäster att göra klimatsmarta val, säger fastighetschefen Bertil Hallbäck.

– Därför är vi jätteglada över att kunna erbjuda de boende i Sigtuna stadsängar tillgång till miljömärkt bilpool i samarbete med OurGreenCar, fortsätter han.

OurGreenCar tillhandahåller en bilflotta bestående av elbilar klassade som Bra Miljöval av Naturskyddsföreningen. Bilarna laddas vid elstolpar i bostadsområdet, och bokas via OurGreenCars mobilanpassade bokningssystem. Det återstår några detaljer att lösa innan Silverskattens bilpool är startklar, men målsättningen är att kunna rulla igång bokningen tidigt 2020.

Ända sedan startskottet gick för utvecklingen av den nya stadsdelen Sigtuna stadsängar så har hållbarhet varit en ledstjärna. SigtunaHems hus i kvarteret Silverskatten är byggda för att uppfylla kraven i Sweden Green Building Councils klassificering Miljöbyggnad Silver, och de materialval som gjorts ska uppfylla kraven för SundaHus.

Läs mer om miljövänlig bilpool:

OurGreenCar 10:49 fredag 3 januari

Senaste nytt