Första huset kommer till Norrbacka

Det tar bara tre dagar att montera ihop modulerna och få på taket – snart står det första huset i Norrbacka omvandling på plats.

Skanska har gjutit färdigt betongplattan som huset vid Norrbackavägen 43 ska stå på. Byggnadsställningar har monterats upp runt om. Tisdag 24 november rullar transporten från BoKlok in med de första husmodulerna – sedan monteras huset ihop kloss för kloss ungefär som ett gigantiskt legobygge.

Det tar tre dagar att montera ihop modulerna och sätta taket på plats. När sedan tak och fasader har kompletterats och loftgångar monterats på husen så påbörjas arbetet invändigt i huset, där el-dragninar, VVS-arbeten och kompletteringsmålning ska utföras.

De invändiga arbetena för att få husen helt färdiga för inflyttning är dock inte speciellt omfattande jämfört med många andra typer av husbyggnation – BoKloks husmoduler byggs i princip färdiga med inredningsdetaljer, vitvaror och allt redan i fabriken i Småland.

Vi tycker att det ska bli väldigt spännande att se våra nya hus i Norrbacka komma på plats. Kom gärna förbi Norrbacka och titta när husen kommer och byggs upp tisdag–fredag nästa vecka.

I klippet nedan kan du se hur BoKlok jobbar i fabriken i Småland och när det är dags att montera husen på platsen där de ska stå.

Läs mer om Norrbacka omvandling här:

Norrbacka omvandling

14:43 tisdag 17 november

Senaste nytt