Margareta Karlsson

Margareta Karlsson årets eldsjäl i Valsta

Föreningen ”Vi är Valsta” har utsett Margareta Karlsson till Årets eldsjäl 2020. Med priset vill föreningen ”Vi är Valsta” uppmuntra invånare som gjort ideella insatser utöver det vanliga.

Margareta Karlsson blev Årets Eldsjäl 2020 för sina bidrag till trivsel och trygghet i kommundelen.

– Margareta är helt rätt person för det här priset. Hon är alltid engagerad och har gjort massor för stadsdelen. En riktig Eldsjäl i kropp och själ. Jag vill utnyttja tillfället till att tacka kommuninvånarna för alla fina nomineringar, säger SigtunaHems vd Göran Langer, som också är ordförande i ”Vi är Valsta”.

Margareta Karlsson fick inte bara avgjort flest nomineringar, hon uppfyllde dessutom alla uppställda eldsjälskriterier. Även Peter Gällhagen, ägare till ICA Supermarket i Valsta, fick flera nomineringar men alla kriterier uppfylldes inte. Föreningen ”Vi är Valsta” vill ändå uppmärksamma Peter och hans personal. ICA-handlarens insatser för Valsta centrum betyder mycket för stadsdelens invånare.

Eldsjälspriset kommer att delas ut när föreningen kan hålla en öppen aktivitet, men redan nu har Margareta fått stipendium och diplom där motiveringen lyder:

”Årets Eldsjäl i Valsta/Steninge 2020, prisas för sina oförtröttliga insatser för trivsel och trygghet i kommundelen. Med iver och stort engagemang har hon i 25 år, såväl vardagar som helgdagar, jobbat ideellt för att bygga nätverk och stärka vi-känslan i kommundelen. Alltid med Valsta/Steningebornas bästa för sina ögon, utan att sätta sig själv i centrum”

Läs mer om Vi är Valsta.

• • •

Om Årets Eldsjäl i Valsta

Utmärkelsen för eldsjälar i kommundelen Valsta/Steninge instiftades 2019 i samband med Valstadagens 20-årsjubileum. Tanken med priset är att uppmuntra invånare som gjort ideella insatser utöver det vanliga. Styrelsen fattar beslut om vinnare utifrån förslag från arbetsgruppen ”Trygghet och Gemenskap”.

16:39 tisdag 1 december

Senaste nytt