SigtunaHem rivstartar 2021 vid Sätuna torg

SigtunaHem ringer in det nya året 2021 med en rivstart.

Måndag 4 januari börjar vi att ta ned de gamla byggnaderna vid Stationsgatan 1 – för att kunna börja bygga ett helt nytt torg vid Märsta station.

– Det är jätteroligt att det här kommer igång. Nu ska området äntligen få det där lyftet som vi har planerat för sedan ett antal år tillbaka, säger vd Göran Langer.

I den första etappen av SigtunaHems byggprojekt vid det nuvarande Sätuna torg – ett av de största vi någonsin har planerat att genomföra – så ska vi bygga 100 lägenheter med kommersiella lokaler i bottenplan.

När hela projektet är färdigt kommer kvarteret vid torget – inklusive själva torgmiljön – att ha fått en helt ny gestaltning. Kvarteret ska enligt planerna rymma totalt 200 lägenheter och 2 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

– Sätuna torg har Märstas bästa strategiska läge för såväl boende som affärsverksamhet, med närheten till Arlanda och bussar, pendeltåg och järnvägsstation tvärs över gatan, säger Göran Langer.

– Här ska vi skapa en levande och attraktiv stadsmiljö med ett bra serviceutbud och en mix av boendeformer, såväl hyresrätter som bostadsrätter.

Men för att kunna bygga nytt måste vi först riva de gamla byggnaderna vid Stationsgatan 1.

Rivningen som påbörjas måndag 4 januari beräknas pågå fram till våren 2021, då vi sätter spaden i marken för att bygga nytt vid Sätuna torg.

Läs mer om Sätuna torg

 

08:00 måndag 28 december

Senaste nytt