Stationshusen knyter samman staden och världen

Nu har vi påbörjat vårt viktigaste framtidsprojekt någonsin – utvecklingen av Sätuna torg i Märsta. Tillsammans med Sigtuna kommun skapar vi Stationshusen – en livfull stadsmiljö med boende och service vid Märsta station.

– Sätuna torg har ett fantastiskt läge men har aldrig riktigt förverkligat sin fulla potential och därför lägger vi nu fullt fokus på att skapa något helt nytt som är modernt, välkomnande och livfullt, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

Genom sitt läge precis vid Märsta station med buss- och tågtrafik till hela landet och dessutom flygtrafik ut i världen via Stockholm Arlanda Airport, blir Stationshusen en knutpunkt för både staden och världen.

Här planerar vi att bygga 210 bostäder. SigtunaHem har tidigare fokuserat på hyresrätter men i Stationshusen kommer vi även att bygga bostadsrätter. Stationshusen kommer att erbjuda ett 40-tal bostadsrätter, cirka 165 hyresrätter och över 3 500 kvadratmeter yta för potentiell service.

– Vi kommer att få en spännande mix av puls och avkoppling i området, där människor både kan ladda upp sin energi och dela ögonblick med varandra, säger Göran Langer.

Byggandet sker i två etapper och första inflyttning är preliminärt vintern 2023/2024.

Är du nyfiken på området och vill ha mer information om utvecklingen av Stationshusen och Sätuna torg? På stationshusen.se kan du läsa mer och även anmäla intresse för bostäderna – och de kommersiella lokalerna – i Stationshusen.

Stationshusen.se

Följ gärna utvecklingen i Stationshusens sociala kanaler också:

Instagram: @stationshusen
Facebook: facebook.se/stationshusen

 

 

 

08:00 fredag 5 mars

Senaste nytt