Hämta ditt paket i boxen

SigtunaHem inleder ett samarbete med PostNord. I ett pilotprojekt så placeras paketboxar ut i flera av våra områden.
– Vi testar det här för att våra hyresgäster ska få ytterligare en valmöjlighet när de beställer hem varor från nätet, säger markförvaltare David Fischer.

– Paketboxarna är ett bekvämt och fastighetsnära alternativ till att gå och hämta paketen på utlämningsställen – eller sitta hem och vänta på en budbil. Här kan du hämta varor som du har beställt vilken tid du vill.

Med start torsdag 1 juli så placeras paketboxar från PostNord ut på utvalda platser vid Södergatan, Norrbackavägen, Odalvägen, Lindvägen, Lyckostigen, Västra Bangatan och Stora Brännbovägen. Det kan ta några dagar innan boxarna aktiveras. Håll utkik efter när boxarna blir valbara då du handlar på nätutet.

Om du vill få ditt paket levererat till en paketbox nära ditt boende så väljer du det som leveransalternativ när du handlar i en nätbutik. När varorna sedan har levererats till paketboxen får du en avisering, och kan gå och hämta ut varorna med PostNords mobilapp och mobilt BankID.

– Vi hoppas att våra hyresgäster får glädje av det här. En anledning till att vi provar detta är också för att vi hoppas att det ska minska trafiken med budbilar i våra bostadsområden, säger David Fischer.

SigtunaHem är först att testa den här typen av paketleveranser i Sigtuna kommun. Vi kommer även att genomföra ett testprojekt tillsammans med iBoxen, som kommer att placera ut paketboxar i flera av våra områden. Pilotprojektet kommer att pågå under ett år och utvärderas fortlöpande.

Paketboxarna som placeras ut 1 juli administreras av PostNord som också hanterar alla supportärenden. Du kan läsa mer om PostNords paketboxar på:

PostNord – paketboxar

 

 

12:43 tisdag 29 juni

Senaste nytt