Skördemarknaden kom tillbaka

Lördag 18 september var det Skördemarknad på Valsta torg – och intresset var stort från såväl utställare som besökare.
– Det var ett 50-tal utställare och 57 marknadsbord. Fler än vad vi haft tidigare år, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

Tack vare lättade restriktioner så kunde föreningen Vi är Valsta tillsammans med Sigtuna kommun och Valsta/Steninge stadsdelsförening äntligen hälsa besökare välkomna till ett lite större utomhusevenemang – det första sedan pandemin bröt ut.

– Det var ett väldigt tryck och stort intresse inför Skördemarknaden, människor längtade efter att få komma ut och träffas igen. Och uppskattningsvis så hade vi mellan 1 300 och 1 500 besökare under den tretimmarsperiod som marknaden pågick, berättar Lola Svensson.

På Skördemarknaden fanns det så klart ett myller av stånd där olika varor bjöds ut till försäljning, men det bjöds också på musikunderhållning med Johan och Alain, och prova på-verksamheter i regi av Skånela IF, Schackklubben Delectus och George Graham Foundation.

– Vi hade ingen fika eller matservering den här gången eftersom vi ville undvika köbildning. Men alla säljare som var på plats var väldigt nöjda efteråt. Med anledning av corona så var det här nog den skördemarknad vi känt störst oro inför. Hur det skulle upplevas och om det skulle gå att genomföra överhuvudtaget, säger Lola Svensson.

– En rolig sak var att det kom en del oanmälda utställare, bland annat en konstnär som bor i närheten. Det var också lyckat att vi hade ett naturligt stråk in till centrum som antagligen lockade fler spontanbesökare.

Region Stockholm fanns också på plats med sin vaccinationsbuss under marknadsdagen. Ett 40-tal marknadsbesökare valde att checka in vid bussen för att ta vaccinsprutor.

Läs mer om föreningen Vi är Valsta:

Vi är Valsta

 

08:46 onsdag 6 oktober

Senaste nytt