Nu blommar det snart på Magne- och Ymergatan

Hyresgästföreningens lokalavdelning bjöd in till odlingsfest på Magne- och Ymergatan söndag 3 april, en uppstart för vårens och höstens odlingar i de lådor som finns på gårdarna.

I år har flera nya odlare anslutit så därför har hela 18 odlingslådor aktiverats i området. Kul och spännande för alla barn och vuxna som bor på Magne- och Ymergatan att se resultatet när det växer och blommar.

Till alla barn i området riktades en särskild inbjudan, och de som deltog i söndagens odlingsfest fick även plantera växter i småkrukor som de sedan kunde ta med sig hem.

– Odlingsträffen avslutades med en gemensam fikastund i gemensamhetslokalen som Hyresgästföreningen nyligen har köpt in nya möbler till, berättar Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem.

– Jag vill också passa på att tacka den lokala Hyresgästföreningen på Magne- och Ymergatan för deras engagemang och intiativförmöga. Det är jätteroligt att de skapar sådana här aktiviteter, det stärker tilliten och tryggheten mellan de boende.

16:40 onsdag 6 april

Senaste nytt