Melcher Skoughs gata

Nära storstaden med landsbygdens fördelar, 300 meter från Mälarens vatten på en skogskulle – omgärdad av orörd natur med spår av vikingar och Elsa Beskow – ligger Garnsviken och Melcher Skoughs gata.

Garnsviken ligger i ett naturskönt och barnvänligt område, nära strövområden och strandpromenader med goda kommunikationer, nära för- och grundskolor i både kommunal och privat regi samt med ett stort utbud av såväl kommunal som kommersiell service.

Förebilden för området har varit trädgårdsstaden med dess smala och intima gaturum och frodiga växtlighet i kombination med en småskalig bebyggelse.

Husen har en klassisk enkel form men med ett modernistiskt uttryck. De putsade fasaderna har en varmröd färgsättning i tre olika jordnära nyanser. På fasaderna, vid entréer och uteplatser finns inslag av träpanel som är målad i en nyans av guldockra.

På taket finns grå betongpannor och plåtdetaljer på husen är utförda av aluzinkplåt. Fönster och dörrar är utvändigt målade i en ljusgrå färg.

Allt material, inredning och utrustning är valt i enighet med vår miljöpolicy där vi värnar om låg enrgiförbrukning och en minskning av miljöfarliga ämnen.