Uppsägning och avflyttning

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är minst tre månader. Det betyder till exempel att du måste säga upp lägenheten senast den 31 maj för att få räkna juni, juli och augusti som uppsägningstid.

Säger du upp lägenheten den 7 juni så räknas uppsägningstiden från den 30 juni, och uppsägningstiden blir juli, augusti och september.

Vid flytt till äldreboende är uppsägningstiden en månad. Detta ska styrkas.

Vid dödsfall gäller särskilda regler om uppsägningstid, läs mer här.

Uppsägningstid vid flytt inom Sigtunahem

Samma uppsägningstider gäller även om du flyttar till en annan lägenhet inom Sigtunahem.

Så här gör du när du säger upp din lägenhet

Uppsägningen ska göras skriftligen på den nedre delen av ditt hyreskontrakt där ett formulär för uppsägning finns. Det är viktigt att du fyller i om möjligt din nya adress samt ett telefonnummer som du är tillgänlig på för visning. Uppsägningen kan du antingen skicka per post till SigtunaHem eller lämna in personligen till Kundservice på Stationsgatan 6 A.

Om du inte hittar ditt hyreskontrakt kan du ringa och beställa en kopia på telefonnummer 08-591 796 00.

OBS! Glöm inte att göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket ser också till så att andra myndigheter och många företag får din nya adress. Vill du ha eftersändning av post kan du beställa det hos Svensk adressändring.

Kontaktad av annan bostadssökande

Du är ansvarig att visa din lägenhet för de sökanden som vi erbjuder lägenheten. Visning sker vanligtvis en vecka från det att din lägenhet blivit besiktad.

Publicering av lägenheter sker löpande. Vi skickar ut erbjudande till femton intressenter och de har en vecka på sig att gå och titta på lägenheten samt ge oss ett svar om de är intresserade av lägenheten. Det är du och intressenterna som kommer överens om dag och tid för visning.

Besiktning av lägenheten

Besiktning bokas samtidigt som du lämnar in din uppsägning. Vi råder dig att närvara under besiktningen för att undvika missförstånd och oklarheter i bedömning av lägenhetens skick och bruk.

HLU kan inte utnyttjas efter uppsägning. Vid anmärkning efter besiktning kan HLU-potten alltså inte användas som betalning.

El

Glöm inte att avsluta ditt elabonnemang när du flyttar så riskerar du att inte bli felaktigt fakturerad av elbolaget.

Flyttstädning

Tänk på att städa lägenheten ordentligt. Om hyresgästen efter dig inte är nöjd med resultatet kan du får bekosta ny städning.

CHECKLISTA FÖR STÄDNING

Nycklar

Samtliga nycklar, taggar, tvättlås samt tvättkloss skall avflyttningsdagen lämnas in till Kundservice på Stationsgatan 6 A i Märsta senast klockan 12.

Tack och lycka till!

Vi tackar dig för den tid du varit hyresgäst hos oss på SigtunaHem och vi önskar dig lycka till i ditt nya boende. Vi hoppas att få återse dig igen hos oss som hyresgäst.