Norrbacka omvandling

Omvandling

Bättre boendemiljö och utvecklade grönområden när Norrbacka omvandlas

Norrbacka uppfördes på 70-talet och är en populär, barnvänlig plats med stor gemenskap och härliga gröna ytor. Husen har länge varit i behov av förnyelse och nu är det äntligen dags! Med sikte på framtiden och långsiktigt välmående påbörjas under 2020 en omvandling av Norrbacka. Området kommer utvecklas och moderniseras och ge bostäder med förbättrad standard, komfort och funktion.
– Nu är tiden inne att prioritera de boende i Norrbacka och satsa på att skapa en bättre och mer hållbar boendemiljö för våra hyresgäster. Omvandlingen kommer bli ett lyft och vitalisera Norrbacka, säger Bonnie Winnberg, affärsutvecklare på SigtunaHem.

Plats för lek och bus i det gröna

I dag består Norrbacka av tvåvåningshus med uppskattade uteplatser. Planen är att behålla en låg bebyggelse och skapa ett luftigt, öppet område med varierad arkitektur. Punkthus, radhus och lamellhus med egna gårdar, där balkonger och uteplatser vetter mot gemensamma parker. De öppna, barnvänliga ytorna för gemenskap och umgänge bevaras och förfinas.

Hållbart för alla

Ett hållbarhetsperspektiv ska genomsyra allt från boende till utomhusmiljöer och stora miljöförbättringar kommer göras när det gäller exempelvis energiförbrukning och källsortering. Här kommer det vara enkelt att leva miljövänligt. Tillgängligheten förbättras och grönområdena utvecklas. Efter omvandlingen kan dessutom fler hyresgäster välkomnas in i Norrbackas trygga gemenskap, då det blir fler lägenheter med plats för nya hyresgäster. Nu formas en ny och bättre framtid för de boende i Norrbacka.

 

Vanliga frågor

 • Varför behövs denna omvandling?

  Husens tekniska livslängd gällande golv, tak, fönster och ventilation är slut. Flera läckage ökar risken för vattenskador, och hyresgästerna upplever ofta att lägenheterna är dragiga. En vanlig ombyggnation räcker inte för att uppnå tillräckligt bra standard i Norrbacka.

 • Vad är det som kommer att hända?

  Hela området ska utvecklas, moderniseras och ge bostäder med förbättrad standard, komfort och funktion. Just nu håller vi som bäst på att planera för byggprojektet som kommer ske i olika etapper under flera år.

 • När kommer mer exakt information?

  Av respekt för hyresgästerna vill vi inte gå ut med mer information innan vi har nästan alla detaljer på plats. Detta ligger inte långt borta, och vår ambition är att börja informera från mitten av februari 2020.

 • Innebär denna omvandling att hyrorna kommer att gå upp?

  Omvandlingen kommer leda till högre hyror än vad ni har idag, men vår ambition är att alla hyresgäster ska ha råd att bo kvar i Norrbacka om man så önskar.

 • Hur kommer jag att få fortsatt information?

  Den här projekthemsida kommer att utvecklas och lanseras i mitten av februari, med löpande information om Norrbacka Omvandling. Vi kommer också göra utskick, skriva i Glimten, ha personliga möten, bygga upp en så kallad pop-up mötesplats i området, och även knacka dörr vid behov.

 • Hur kan jag få information om just mitt hus?

  Vi kommer bland annat att lägga upp information på den här hemsidan, ha en utställning i området, informera via nyhetsbrev, Glimten och på anslagstavlor runt området.

 • Hur lång tid kommer omvandlingen att ta?

  Vi kan inte säga säkert i dagsläget, men planen är att börja under 2020 och att det sen ska stå helt klart under 2026.

 • Jag vill ha mer information, vart vänder jag mig?

  Du är alltid välkommen att ringa SigtunaHems kundservice (08-591 796 00, info@sigtunahem.se).