Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Trygghetsboende

Trygghetsboende

Trygghetsboende är en boendeform för de som känner att glappet mellan eget boende och dagens särskilda boende är lite för stort. Våra trygghetsboenden är till för personer som är över 65 år och som vill ha ökad trygghet och gemenskap i anslutning till sitt hem.

Dessa lägenheter distribueras via vår vanliga bostadskö och kräver att en i hushållet är 65 år eller äldre.

I SigtunaHem får alla som fyllt 70 år ett bonustillägg i vår bostadskö när de registrerar sig. Du får 1095 poäng när du nyregistrerar dig i vår Intressebank, och de poängen kan ses som en generell förtur.

Vårt TrygghetsBoende finns på adressen Solbrinken.

Vi har även 20 nyproducerade lägenheter för 65-plusboende i Kulturtorget, läs mer om dem här.

Om trygghetsboendet på Solbrinken

Här kan du få tillgång till en gemensamhetslokal där du och dina grannar kan laga mat och äta tillsammans eller ordna festligheter och kurser. På Solbrinken finns det personal att tillgå 10 timmar i veckan för gemensamma aktiviteter.

För närvarande använder vi den gemensamma tiden till två kaffestunder i veckan i den gemensamma lokalen. Tanken är att aktiviteter planeras samtidigt som vi dricker kaffe. Exempel på andra aktiviteter som kan göras tillsammans är att gå på promenader, spela bingo eller utöva lite gymnastik. Resterande tid kan de boende, vid behov, få extra hjälp i sitt boende.

En gång i månaden, på förbestämda dagar, kommer en medicinsk fotvårdare och frisör till SigtunaHems TrygghetsBoende i Solbrinken.

Hyresgäster som är i behov av vård och omsorg kontaktar sedvanligt kommunen för ansökan hos Enheten för Äldreomsorg.

Här på SigtunaHem planerar vi för ytterligare Trygghetsboende i våra områden. Håll utkik på hemsidan för mer information.