Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.
Ring oss

Om köpoängen

Viktig information!

SigtunaHems bostadskö kommer att upphöra och administrationen för bostadskön tas över av Sigtuna Bostadsförmedling från och med den 1 september.

Sigtuna Bostadsförmedling AB är ett fristående dotterbolag till SigtunaHem och kommer förmedla bostäder från både oss och andra hyresvärdar. På så sätt blir det fler bostäder för dig att välja på och köa till i Sigtuna kommun.

För dig som står i SigtunaHems bostadskö

Det här behöver du göra för att stå i bostadskö
Du som vill fortsätta att stå i bostadskö för bostad i Sigtuna kommun kan anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedling på www.bostadsigtuna.se från och med den 1 september.

Ta med köpoäng och samla nya
Precis som i den nuvarande bostadskön kommer du att samla köpoäng – en poäng per dag du står i kön. Om du väljer att anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö får du givetvis med dig alla dina ihopsamlade poäng från SigtunaHems bostadskö. Dina köpoäng följer med automatiskt vid anmälan.

För att behålla dina ihopsamlade köpoäng från SigtunaHems bostadskö har du fram till och med den 28 februari 2021 på dig att anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö. Vi rekommenderar dock att du anmäler dig så snart som möjligt efter den 1 september 2020.

För dig som bor hos SigtunaHem och inte står i bostadskö

Omvandla boendetid till köpoäng
Som hyresgäst med ett eget bostadshyreskontrakt hos oss på SigtunaHem har du samlat på dig boendetid som kan omvandlas till värdefulla köpoäng. Boendetiden räknas utifrån antal dagar som du bott i den senaste lägenheten.

Var rädd om din ”boendetid”!
Det kanske är så att du inte är intresserad av att söka en ny bostad just nu, men det är alltid bra att stå i bostadskö och samla på sig köpoäng för framtiden.

För att kunna behålla möjligheten att omvandla din boendetid till köpoäng måste du anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedling på www.bostadsigtuna.se efter den 1 september 2020. Din boendetid omvandlas automatiskt till köpoäng vid anmälan och därefter samlar du en köpoäng per dag du står i kön.

För att behålla möjligheten att omvandla din boendetid till köpoäng har du fram till den 28 februari 2021 på dig att anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö. Därefter försvinner möjligheten att omvandla boendetid till köpoäng. Vi rekommenderar dock att du anmäler dig så snart som möjligt efter den 1 september 2020.

Publicering av lägenheter

Från och med den 31 augusti 2020 upphör vår bostadskö och Sigtuna Bostadsförmedling börjar publicera våra lediga bostadslägenheter på deras webbplats från den 1 september 2020. Så det är viktigt att du anmäler dig och betalar avgiften för att ha möjlighet att söka dessa lägenheter.

Sigtuna Bostadsförmedling kommer förmedla bostadslägenheterna åt oss.
Parkeringar och förråd kommer vi, SigtunaHem, fortfarande förmedla själva.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

Har du frågor kan du höra av dig till SigtunaHems kundservice

Här kan du läsa mer om förändringen på vår infosida om Sigtuna Bostadsförmedling eller på bostadsförmedlingens webbplats www.bostadsigtuna.se.