Sigtuna stadsängar

Läs mer

Sigtuna stadsängar

Sveriges mest hållbara stadsdel

Sigtuna stadsängar är en helt ny stadsdel som planeras norr om Sigtuna stad, ett unikt projekt där SigtunaHem äger mark och planerar att bygga nya hyresrätter – morgondagens stadsdel på invånarnas villkor.

På Sigtuna stadsängar bygger vi miljöcertifierade hus med låg energianvändning, solpaneler på tak och miljövänliga materialval – allt för att bidra till Sveriges mest hållbara stadsdel.

Mellan husen finns välkomnande mötesplatser med trivsamma gemensamma ytor. Lägenheterna är i varierande storlek där ljusinsläpp, ljudmiljö och luftkvalité bidrar till en miljövänlig byggnad.

Förutom ekologisk hållbarhet är även frågan om medinflytande viktig för oss, något som genomsyrat planerna för Sigtuna stadsängar från start. Våra nuvarande och blivande hyresgäster får därför vara delaktiga i utformningen av exempelvis utemiljöer och annat som rör boendet.


Höskullen

SigtunaHems andra kvarter, antal byggnader ej fastställt
Byggstart: Sommaren 2022
Inflyttning: 2024


Läs mer om Sigtuna stadsängar

Besök Sigtuna stadsängars webbplats

 

 

Höskullen

Nu planerar vi för vårt andra kvarter i Sigtuna stadsängar – Höskullen.

Planerad byggstart 2022.

Vi hyr ut alla våra lediga lägenheter via Sigtuna Bostadsförmedling. Du som är intresserad av en hyresrätt i Höskullen kan redan i dag registrera dig hos Sigtuna Bostadsförmedling och börja samla poäng i förmedlingens bostadskö.

Sigtuna stadsängar, Sigtuna, Sverige