Silverskatten

Läs mer

Silverskatten

I december 2019 flyttade hyresgästerna in Silverskatten – SigtunaHems första kvarter i den helt nya stadsdelen Sigtuna stadsängar.

Kvarteret består av fyra byggnader som totalt innehåller 69 lägenheter (1–4 rum och kök, 26–95 kvadratmeter). Sex av lägenheterna har takterass.

Från Märsta station åker du på 15 minuter med SL-buss, närmsta hållplats: Nyponvägen. Från Märsta till Uppsala och Stockholm tar det 20 minuter med SJ-tåg, till Stockholm 33 minuter med pendeltåg och till Arlanda 10 minuter med buss.

Lägenheterna

Silverskatten har 69 lägenheter varav sex med takterass. Storleksmässigt finns allt mellan yteffektiva ettor till luftiga fyror, där den största bostaden är en trea på hela 100 kvadratmeter. Alla lägenheterna är tillgänglighetsanpassade och mäter 2,5 meter i takhöjd. Många av lägenheterna har fönster i tre väderstreck. Balkongerna är 6 meter långa och 1,80 meter djupa.

Lägenheter
4 ettor med kök (26–35 kvadratmeter)
31 tvåor med kök (42–60 kvadratmeter)
18 treor med kök (68–100 kvadratmeter)
16 fyror med kök (87–95 kvadratmeter)

Parkering

I källarplan finns garage med plats för 34 fordon. Två av parkeringsplatserna i garaget är speciellt anpassade för elfordon. I garaget finns det också en handikapplats, dessutom finnas ytterligare en handikapplats på innergården.

Bilpool

Det finns också en bilpool med elfordon som intresserade boende kan ansluta sig till.

Läs mer om Our Green Car.

 

 

 

 

Sigtuna stadsängar

Sveriges mest hållbara stadsdel

Sigtuna stadsängar är en helt ny stadsdel norr om Sigtuna stad. Ett unikt projekt där SigtunaHem äger mark och bygger nya hyresrätter – morgondagens stadsdel på invånarnas villkor.

I Sigtuna stadsängar bygger vi miljöcertifierade hus med låg energianvändning, solpaneler på tak och miljövänliga materialval – allt för att bidra till Sveriges mest hållbara stadsdel.

Mellan husen finns välkomnande mötesplatser med trivsamma gemensamma ytor. Lägenheterna är i varierande storlek där ljusinsläpp, ljudmiljö och luftkvalité bidrar till en miljövänlig byggnad.

Förutom ekologisk hållbarhet är även frågan om medinflytande viktig för oss, något som genomsyrat planerna för Sigtuna stadsängar från start. Våra nuvarande och blivande hyresgäster får därför vara delaktiga i utformningen av exempelvis utemiljöer och annat som rör boendet.

Kvarteret Silverskatten är SigtunaHems första bygge i den nya stadsdelen.

Läs mer om Sigtuna stadsängar

Besök Sigtuna stadsängars webbplats

 

 

Sigtuna stadsängar, Sigtuna, Sverige