Trygghetsvandring på Buregatan

Trygghetsvandringar ger resultat

Måndag kväll 20 november arrangerade föreningen Vi är Valsta en trygghetsvandring. Den lokala uppslutningen var stor, men vandringen väckte även intresse på riksnivå då Hyresgästföreningens ordförande Marie Linder deltog och TV4-nyheterna bevakade.

– Nu börjar vi se att det arbete och engagemang som under de senaste åren har investerats i föreningen Vi är Valsta påverkar kommundelen och leder till mätbara resultat, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

– Trygghetsvandringar är en liten – och viktig – del av verksamheten, men det är den samlade effekten av en rad olika små och stora aktiviteter och åtgärder som gör skillnad. Ett exempel på att vi är inne på rätt väg är att Valsta centrum inte längre klassas som en ”öppen drogscen”, fortsätter han.

– Det är vi ju stolta över, att det här samarbete mellan myndigheter, kommun, föreningar och oss fastighetsägare ger effekt, säger SigtunaHems fastighetschef Paloma Labbé som också är ordförande i Vi är Valsta.

Trygghetsvandringen på tisdagkvällen gick genom SigtunaHems och Rikshems bostadsområden, från Buregatan via Eddaskolan och Sleipnergatan i Valsta.

Paloma Labbé hälsade fler än 20 deltagare från SigtunaHem, Rikshem, Hyresgästföreningen, Sigtuna kommun, Shiamuslimska församlingen och Polisen välkomna i Hyresgästföreningens lokal på Buregatan.

Förutom medlemmar i Hyresgästföreningens lokala avdelningar så deltog även riksordföranden Marie Linder och en liten delegation från Hgf Sverige i trygghetsvandringen.

TV4 Nyheterna hade ett team på plats och följde med för att göra ett inslag som visades i 22-sändningen tisdagen den 21:a november.

 

 

Här kan du även se TV4:s inslag från Trygghetsvandringen.

 

 

 

16:59 tisdag 21 november

Senaste nytt