Eid-firande i Valsta sporthall

Familjefest när 700 firade Eid

Cirka 700 personer firade Eid tillsammans under en glädjerik, gemensam familjefest i Valsta sporthall under söndageftermiddagen.

Det var Pakistanska kulturföreningen och Zainabiya Islamic Centre som i samverkan med föreninge Vi är Valsta, Sigtuna kommun, SigtunaHem och Hyresgästföreningen som bjöd in till en eftermiddag för hela familjen.

Firandet av Eid blev en möjlighet att umgås, utbyta erfarenheter, äta en bit mat tillsammans och samtidigt ta del av samhällsinformation och spännande aktiviteter.

Alla barn som ville fick ansiktsmålning och kunde testa fiskelyckan i en fiskdamm, men också delta i olika prova på-aktiviteter arrangerade av Ung i Sigtuna, Sigtuna Funkis, Kulturskolan, Fritidsbanken med flera.

De vuxna fick möjlighet att prata med representanter från ABF, Rädda Barnen, Kvinnojouren, Socialförvaltningen, Frivilliga resursgruppen och Regionalt cancercentrum, som alla var på plats för att berätta om sina olika verksamheter och program.

Extra kul var det att så många Eid-firare deltog i Rädda Barnens frågesport där man fick lära sig om Barnkonventionen.

– Det var verkligen tre timmar av full fart i sporthallen, säger Pakistanska kulturföreningens Hadi Hasan.

– Och extra härligt att se så många glada barn, säger Salim Govani från Zainabiya Islamic Centre.

– Tillfällen att mötas är viktiga för sammanhållningen bland våra medlemmar och alla boende i Valsta. Nu ser vi fram emot nästa gemensamma mötesplats, Valstadagen, där många av oss kommer att sammanstråla igen under gemytliga former, säger Vi är Valstas projektledare Lola Svensson som också är samordnare social hållbarhet på SigtunaHem.

Arrangörerna riktar ett stort tack till alla besökare och medverkande organisationer för det stora engagemanget – och en riktigt fin eftermiddag.

14:48 tisdag 16 april

Senaste nytt