Publik framför scenen under Valstadagen 2024

Storpublik firade Valstadagen

Valstadagen firade 25 år med blåsväder och storpublik. Folkfesten på Sveriges nationaldag, torsdag 6 juni, var en riktigt lyckad tillställning där flera av matförsäljarna sålde slut på alla godsaker de hade med sig.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som på ett eller annat sätt deltog i Valstadagen och nationaldagsfirande, säger projektledaren Lola Svensson som också är samordnare social hållbarhet på SigtunaHem.

– För många av oss så har det blivit en tradition att träffa vänner och släkt vid vattentornet den här dagen, och besökarna kunde som vanligt äta gott, handla, delta i olika prova på-aktiviteter och låta sig underhållas av uppträdandena på scenen.

SigtunaHem fyller 70 år i år och fanns på plats under Valstadagen, likaså Hyresgästföreningen Sigtuna som också firar 70-årsjubileum i år.

Det fanns helt enkelt många anledningar att fira. Arrangerande föreningen Vi är Valstas ordförande Paloma Labbé (som också är SigtunaHems fastighetschef) delade ut Eldsjälspriset, som detta år gick till Philip Alouch som är jurist och aktiv i fotbollsklubben Märsta IK.

Läs mer om pristagaren!

Trots det nyckfulla vädret under nationaldagen så var uppslutningen kring Valstadagen lika stor som alltid.

Paloma Labbé delar ut pris till årets eldsjäl i Valsta, Philip Alouch.

Vi är Valstas ordförande Paloma Labbé delade ut pris till årets eldsjäl i Valsta, Philip Alouch.

 

13:57 måndag 10 juni

Senaste nytt