Våra områden

Våra bostadsområden

Vi har lägenheter att erbjuda i alla stadsdelar i Sigtuna kommun – Märsta, Rosersberg, Valsta, Sigtuna och Steninge. Vi kan erbjuda lägenheter i de centrala delarna av kommunen med närhet till kommunikationer och affärer, men också i naturnära områden, med skog och vatten i runt knuten.

Alla våra lägenheter hyrs från 1 september 2020 ut via Sigtuna Bostadsförmedling:

Sigtuna Bostadsförmedling

 

Marsta

Märsta

Märsta är centralorten i Sigtuna kommun och knutpunkten för de utmärkta kommunikationer som präglar kommunen. E4:an går strax utanför Märsta och här ligger tågstationen med både fjärr- och pendeltåg. I Märsta har vi bostäder på många olika adresser, både mitt i centrum och mer i utkanten. Från de flesta av våra områden i Märsta går du till pendeltågsstationen och centrum på några minuter.

 

Valsta

Valsta

I sydvästra Märsta, alldeles intill Mälaren ligger Valsta- och Steningeområdet. Från alla våra bostäder i Valsta tar du dig snabbt och enkelt ut i naturen. Du hittar härliga promenad- och cykelvägar som tar dig till det populära Steningebadet, Steninge slott, galleriet, barockparken och småbåtshamnen. Steningedalen var ursprungligen en samlingsplats för vikingarna, idag är det betydligt lugnare. I dalgången rinner Märstaån och i hagarna betar Highland Cattles kor.

 

Sigtuna_Staden

Sigtuna

Sigtuna stad erbjuder en fantastisk boendemiljö med småstadskaraktär och närheten till Mälaren. Sigtuna är en av Sveriges äldsta städer. Här har människor bott och verkat i över tusen år. I Sigtuna har vi bostäder på flera olika adresser, både inne i själva stadskärnan och i utkanten av staden. Från de flesta av våra bostadsområden i Sigtuna tar du dig lätt till butikerna runt torget och Stora gatan.

 

Steningehojden

Steningehöjden

Steningehöjden är en ny stadsdel i närheten av Mälaren mitt emellan Märsta och Sigtuna där en modern trädgårdsstad är under full uppbyggnad. Här planeras för skolor och förskolor och med tiden ett litet kvarterscentrum. Bostadsområdet Steningehöjden ligger nära Rävsta naturreservat och Steningedalen. Här betar Highland–kor med Mälaren i bakgrunden. Här är också nära till det populära Steningebadet, småbåtshamnen, Steninge slott, galleriet och barockparken. Samtidigt är det bara tjugo minuter till Uppsala och Stockholm, och en kvart till Arlanda. Det är promenad – eller cykelavstånd till butiker och annan service i centrum.

 

Rosersberg_Naturen

Rosersberg

Rosersberg är ett genuint villasamhälle och består av klassisk småstadsidyll med villor, radhus och många grönområden. Samhället ligger mycket naturskönt i ett verkligt kulturområde. Vid Mälaren och sjön Fysingen hittar du bland annat Skånelaholms- och Rosersbergs slott. Det finns också gott om andra historiska sevärdheter i trakten. SigtunaHems bostadsområden i Rosersberg heter Viggeby (Drottningvägen) och Rosersbergsvägen. Båda områdena ligger mycket nära pendeltågstationen dit går du på ett par minuter.

Märsta är centralorten i Sigtuna kommun och knutpunkten för de utmärkta kommunikationer som präglar kommunen. E4:an går strax utanför Märsta och i samhället ligger tågstationen med både fjärr- och pendeltåg. I Märsta har vi bostäder på många olika adresser, både mitt i centrum och i utkanten.

Läs mer »

Sigtuna stad erbjuder en fantastisk boendemiljö med småstadskaraktär och närheten till Mälaren. Sigtuna är en av Sveriges äldsta städer. Här har människor bott och verkat i över tusen år. I Sigtuna har vi bostäder på flera olika adresser, både inne i själva stadskärnan och i utkanten av staden.

Läs mer »

Rosersberg är ett genuint villasamhälle och består av klassisk småstadsidyll med villor, radhus och många grönområden. Samhället ligger mycket naturskönt i ett verkligt kulturområde. Vid Mälaren och sjön Fysingen hittar du bland annat Skånelaholms- och Rosersbergs slott.

Läs mer »

Från alla våra bostäder i Valsta tar du dig snabbt och enkelt ut i naturen. Du hittar härliga promenad- och cykelvägar som tar dig till det populära Steningebadet, Steninge slott, galleriet, barockparken och småbåtshamnen. Steningedalen var ursprungligen en samlingsplats för vikingarna, idag är det betydligt lugnare. I dalgången rinner Märstaån och i hagarna betar Highland Cattles kor.

Läs mer »

Steningehöjden är en ny stadsdel i närheten av Mälaren mitt emellan Märsta och Sigtuna där en modern trädgårdsstad är under full uppbyggnad. Bostadsområdet Steningehöjden ligger nära Rävsta naturreservat och Steningedalen.

Läs mer »