Märsta

I Märsta bor du centralt med all service inpå knuten och goda förbindelser till resten av världen, inte minst tack vare Arlanda flygplats. Iögonfallande 60-talsbebyggelse står i vacker kontrast till modernare byggnader, en kontrast som väl speglar den bredd av kultur, kompetenser och människor som återfinns i Sigtuna Kommun och på ett perfekt sätt välkomnar människor från hela världen.

Märsta är en flygplatsstad. I takt med att Arlanda flygplats etablerades i slutet av 1950-talet och början av 1960-talet utvecklades Märsta. I dag bor cirka 15 000 personer i centralorten. Inflyttningen har varit stor under senare tid och ett antal nya områden har etablerats och blandat den stilistiska 60-tals bebyggelsen med betydligt modernare arkitektur.

Här finns både stora och små lägenheter i hus med och utan hiss. I den äldre bebyggelsen bor många äldre. Medan i den nyare längs Södergatan bebos av många barnfamiljer.

Med buss når du Arlanda flygplats på 10 minuter. Med tåg når du såväl Stockholm C alternativt Uppsala på 20 minuter. Med pendel når du Stockholm på 35 minuter.

I Märsta finns en rad olika för- grundskolor och Arlanda gymnasiet. Här finns en mycket påkostad och omfattande idrottsanläggning med konstgräs och Nordens första utomhusbad med biologisk rening. Nu uppförs dessutom ett nytt kulturcentrum och nytt badhus.

Märsta, Sverige