Vanliga frågor om Sigtuna Bostadsförmedling

 • Varför startas det en ny bostadsförmedling i Sigtuna?

  Sigtuna kommun vill göra det lättare för den som står i bostadskö genom att samla alla lediga hyresbostäder på ett och samma ställe. Den som vill ha en hyresbostad i Sigtuna kommun ska på sikt bara behöva stå i Sigtuna Bostadsförmedlings kö. Samtal förs idag med flera hyresvärdar i kommunen, och ambitionen är att få så många som möjligt att erbjuda sina lediga bostäder via Sigtuna Bostadsförmedling.

 • Vem har tagit det här initiativet?

  Sigtuna kommun gav SigtunaHem i uppdrag att lägga grunden för en ny och fristående bostadsförmedling, med bostäder från både oss och andra hyresvärdar. Den nya bostadsförmedlingen öppnade den 1 september 2020.

 • Vad händer med SigtunaHems egen bostadskö?

  Tisdag 1 september lämnade vi, SigtunaHem, över administrationen för vår bostadskö till Sigtuna Bostadsförmedling. Och därmed upphörde vår bostadskö.

  Vi, SigtunaHem, kommer fortfarande att ha ett eget kösystem för uthyrning av parkerings- och garageplatser, förråd och lokaler.

 • Vad händer med mina köpoäng som jag har i SigtunaHems kö?

  Om du väljer att anmäla/registrera dig i Sigtuna Bostadsförmedlings bostadskö får du givetvis med dig alla dina ihopsamlade poäng från vår bostadskö.

  För att kunna ta med dig dina köpoäng från vår bostadskö ska du anmäla dig till Sigtuna Bostadsförmedling senast sex månader efter att den har öppnat, det vill säga senast den 28 februari 2021, annars går du miste om den kötid och de köpoäng som du har samlat ihop i SigtunaHems bostadskö.

 • Vad kostar det att stå i den nya bostadskön?

  Sigtuna Bostadsförmedling ska bära sina egna kostnader. Därför tas en mindre avgift om 200 kronor per år ut för att stå i kön för alla som är 18 år eller äldre. När en bostad förmedlas till dig betalar du också 625 kronor för det administrationsarbete som förmedlingen innebär.

 • Kan jag fortfarande registrera mig i SigtunaHems bostadskö?

  Nej, SigtunaHems bostadskö upphörde i och med att Sigtuna Bostadsförmedsförmedling startade tisdag 1 september 2020.

  Du som har varit registrerad och samlat köpoäng hos oss på SigtunaHem får ta med dig de poängen till Sigtuna Bostadsförmedling, om du väljer att registrera dig där.

  För att ta med dig poäng från vår numera avvecklade bostadskö så måste du registrera dig hos Sigtuna Bostadsförmedling senast 28 februari 2021.

  Men vi rekommenderar dig att registrera dig snarast möjligt. Tänk på att du fortsätter att samla poäng i bostadsförmedlingens kö från och med det datum då du registrerar dig i bostadskön där.

 • Vad ska jag göra om jag inte vill att mina uppgifter och köpoäng ska följa med till Sigtuna Bostadsförmedling?

  Vill du inte att dina uppgifter och köpoäng ska följa med till Sigtuna Bostadsförmedling ska du avregistrera dig från SigtunaHems bostadskö innan den 22 juli kl. 23.59. Detta innebär att dina köpoäng och personuppgifter raderas och  inte kan återskapas av oss.

  Från och med den 31 augusti upphör SigtunaHems egna bostadskö.

 • Var hittar jag mer information om Sigtuna Bostadsförmedling?

  Du hittar mer information om Sigtuna Bostadsförmedling på förmedlingens hemsida:

  BOSTADSIGTUNA.SE