Medarbetare SigtunaHem

Vi håller SigtunaHem rent!

Fredag 20 september så genomför vi på SigtunaHem en gemensam aktivitetsdag för alla medarbetare – vi träffar hyresgäster, städar våra områden och kollar trygghet och nedskräpning.

– Det är viktigt för trivseln och tryggheten hos såväl boende som medarbetare att vi har rent och snyggt i bostadsområdena, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

I samband med Håll Sverige Rent-dagen i september i fjol så gick SigtunaHem man ur huse för att städa och plantera tillsammans med Hyresgästföreningen, frivilliga boende och BID-föreningarna Vi är Valsta och Trygg i Märsta.

Under årets aktivitetsdag som sker i samarbete med Hyresgästföreningen så kommer vi att fokusera på tre saker – att göra rent och snyggt i våra utemiljöer, att knacka dörr och prata med hyresgäster, att rondera våra områden och kontrollera hur status är när det gäller nedskräpning och trygghet.

– SigtunaHem har genomfört den här typen av aktiviteter tidigare och idén kommer ursprungligen från Hyresgästföreningen. Eftersom resultatet i fjol blev så bra så kör vi igen, säger Lola Svensson.

Fredag 20 september så kommer vi att arbeta i åtta bostadsområden som valts ut i samråd med Hyresgästföreningen. Förutom medarbetare och representanter från Hyresgästföreningen så har alla boende i de områden som städas fått en inbjudan att delta i skräpplockningen utomhus.

– Det är ett jättefint tillfälle att vara med och göra någonting positivt i sitt bostadsområde så vi hoppas att många hyresgäster kommer ut och deltar i städningen, men det är också ett utmärkt tillfälle att träffa sina grannar och alla oss som arbetar på SigtunaHem, säger Lola Svensson.

 

15:55 tisdag 17 september

Senaste nytt