En kvinna som plockar skräp i en platspåse

Hela SigtunaHem städar och planterar!

Fredag 15 september går vi på SigtunaHem man ur huse för att städa och plantera i våra bostadsområden.

– Ett rent och snyggt bostadsområde skapar trivsel för både boende och medarbetare, säger Lola Svensson, SigtunaHems samordnare för social hållbarhet.

I samband med Håll Sverige Rent-dagen i helgen så kraftsamlar SigtunaHem tillsammans med Hyresgästföreningen, boende samt BID-föreningarna Vi är Valsta och Trygg i Märsta.

Alla medarbetare på SigtunaHem kommer under förmiddagen fredag 15 september att åka ut i ett flertal bostadsområden för att plocka skräp, men också för att plantera vårlökar som kommer att förgylla utemiljöerna nästa vår.

– Idén att genomföra en sådan här aktivitet i våra områden kommer från början från Hyresgästföreningen. SigtunaHem har genomfört liknande aktiviteter tidigare, och i år såg vi ett naturligt tillfälle att ta upp tråden igen, säger Lola Svensson.

Förutom medarbetare och representanter från Hyresgästföreningen så kommer alla boende i de områden som städas att få en inbjudan. De kan välja att vara med och städa, eller plantera vårlökar.

– Vi hoppas på fint väder på fredag, och att så många som möjligt tar chansen att delta i den här aktiviteten tillsammans med oss, säger Lola Svensson.

– Det är inte bara ett tillfälle att göra någonting positivt i sitt bostadsområde, utan också ett tillfälle att träffa sina grannar och alla oss som arbetar på SigtunaHem.

 

Logotyper för HGF, Vi är Valsta och Trygg i Märsta

 

07:00 måndag 11 september

Senaste nytt