Våra områden blev finare

Fredag 15 september kraftsamlade vi på SigtunaHem. Ett 70-tal medarbetare åkte ut i bostadsområdena för att städa – och plantera vårlökar.

– Det var en väldigt lyckad dag som uppskattades av såväl våra medarbetare som av våra hyresgäster, säger projektledare Lola Svensson, samordnare för social hållbarhet på SigtunaHem.

I flera områden planterades krokus och pärlhyacinter som vi hoppas ska förgylla utemiljöerna till våren. I alla områden som vi besökte så plockade vi skräp och städade källare och allmänna utrymmen.

Initiativet till städ- och planteringsdagen kom från början från Hyresgästföreningen, och föreningens medlemmar samt andra engagerade hyresgäster deltog också i den gemensamma städdagen.

Som fick sin fortsättning på Vänortsringen under lördagen, då SigtunaHem, Malmegårds och Hyresgästföreningen i samarbete med Trygg i Märsta bjöd in alla hyresgäster i området till aktivitetsdag anledning av Håll Sverige Rent-dagen. Det bjöds på mat och dryck, men framför allt så plockades det skräp med gemensamma krafter.

– Det kom ungefär 300 personer till Vänortsringen så det var också en väldigt lyckad dag, säger Lola Svensson.

 

14:58 måndag 18 september

Senaste nytt