Postboxar i Rosersberg

Paketboxarna poppis bland våra hyresgäster

Nu har närmare 40 000 paket levererats till våra hyresgäster. Paketboxarna i våra bostadsområden har blivit en succé.

– Hyresgästerna är väldigt entusiastiska och nöjda att vi kan erbjuda den här servicen i samarbete med PostNord, säger SigtunaHems markförvaltare David Fischer.

Det började som ett pilotprojekt när SigtunaHem som ett av de första allmännyttiga bostadsbolagen i landet startade ett samarbete med PostNord.

För att göra det bekvämt för våra hyresgäster att beställa hem varor placerades paketboxar ut på ett flertal ställen i våra områden. Förutom PostNord bjöds även företaget iBoxen in att delta i pilotprojektet.

Fördelarna med paketboxarna är flera. Hyresgästerna slipper att ta sig till ett uthämtningsställe utan kan i stället i lugn och ro beställa och hämta ut varor bekvämt nära sin bostad. Vi slipper också mycket onödigt trafik inne i områdena när varor som tidigare transporterades direkt hem till beställarens dörr i stället levereras i en paketbox.

– Det största arbetet från vår sida görs innan boxarna kommer på plats, när vi ska hitta lämpliga platser att placera dem så att de är tillgängliga och lätta att sköta om, säger David Fischer.

– PostNord tar fullt ansvar för sina boxar och hanterar alla skador och eventuella tekniska problem som kan uppstå. PostNord har också hand om alla support kring boxarna, fortsätter han.

SigtunaHem har inga kostnader för paketboxarna utöver den arbetstid som läggs på att sköta kontakterna med PostNord. Säkerheten kring boxarna har också fungerat bra.

– Vi har inga övervakningskameror ute i våra områden. Men vi tänker efter innan vi väljer var boxarna ska placeras, och vi har haft väldigt lite problem med skadegörelse och klotter, konstaterar David Fischer.

 

10:24 onsdag 1 mars

Senaste nytt