Personalförmåner

Våra personalförmåner

Det är viktigt för oss att kunna erbjuda dig som medarbetare bra och konkurrenskraftiga förmåner.

Vårt erbjudande är brett och flexibelt för att möta dina och alla andra medarbetares olika behov beroende på intressen, ålder och livssituation.

Här nedan kan du läsa mer om en del av de förmåner vi erbjuder dig.

Arbetstid

För heltidsanställda är arbetstiden 39 timmar i veckan för tjänstemän samt 40 timmar i veckan för kollektivanställda. Samtliga anställda har halvdagsledigt dag före röd dag samt stora aftnar med undantag för dag före nyårsafton. Vidare är vi heldagslediga klämdagen efter Kristi himmelsfärdsdag.

Flexibelt arbete

Hos SigtunaHem har vi den uppfattningen att en balans mellan arbete och privatliv är nödvändigt för att trivas och för att få vardagen att gå ihop. Av den anledningen tillämpar vi flexibla arbetstider, för de delar av verksamheten där det fungerar, för att möjliggöra att kunna arbeta mer när man behöver men också kunna arbeta mindre när det passar. Medarbetare kanske vill träna, har barn som ska hämtas/lämnas eller husdjur som behöver omtanke. Våra liv ser olika ut och alla ska ha möjlighet att kunna lyckas med föreningen arbete och privatliv.

Semester och ledighet

Enligt kollektivavtal. För tjänstemän gäller följande:

Upp till 39 år: 25 dagar
40 år eller äldre: 31 dagar
50 år eller äldre: 32 dagar

Lokalt förhandlat avtal (2024) erbjuder kollektivanställda möjlighet att växla in sitt semesterdagstillägg mot sex extra dagar.

De tjänstemän som har 25 semesterdagar per år har möjlighet att lösa in sitt semesterdagstillägg mot sex extra dagar.

Alla tjänstemän har vidare 27 timmar arbetstidsförkortning per kalenderår, samt att alla anställda har ytterligare 8 timmar i arbetstidsförkortning om nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. Vidare har alla kollektivanställda möjlighet att löneväxla till arbetstidsförkortning.

Friskvård och hälsa

När du mår bra presterar du också bra på jobbet. Därför prioriterar vi förmåner inom hälsa och friskvård. Som anställd har du 3000 kr i friskvårdsbidrag per kalenderår, rabatt på Midgårdsbadet och möjlighet till subventionerade (50%) naprapatbesök på arbetstid.

Nyanställda under kollektivavtalet erbjuds vaccin mot TBE med påfyllnadsdos samt vaccination mot Hepatit A & B, så kallad Twinrix. Vidare erbjuds samtliga anställda en hälsoundersökning vart tredje år, som sker hos vår företagshälsovård Falck.

Utveckling och karriär

SigtunaHem växer med sina medarbetare. Därför ger vi våra medarbetare chansen att utvecklas hos oss. Uppåt, nedåt eller åt sidan.

Många av SigtunaHems medarbetare gör en karriärresa. Här finns det goda chanser att börja i en roll och med tiden utvecklas vidare till fler utmaningar och större ansvar inom organisationen. Vägen för din karriär inom SigtunaHem bestämmer du själv. Du kanske vill bli chef eller byta inriktning.

Pension och försäkring

Vi erbjuder tjänstepension enligt kollektivavtal, för tjänstemän följer SigtunaHem ITP-planen och har avtal tecknat med Avtalat och för kollektivanställda gäller avtalspension SAF-LO. Möjlighet finns även till att välja familjeskydd och återbetalningsskydd.

Som anställd hos oss är du kollektivavtalsförsäkrad vid bland annat uppsägning pga. arbetsbrist, sjukdom, arbetsskada och olycksfall på arbetet samt vid dödsfall. Vi har tecknat en särskild trygghetsförsäkring vid arbetsskada för alla våra anställda. Vid arbetsskada har du bland annat möjlighet att få ersättning för förlorad arbetsförtjänst, sveda och värk samt för omkostnader som kan uppstå i samband med arbetsskadan. Som anställd hos oss har du dessutom en tjänstegrupplivförsäkring som ger ekonomiskt skydd för efterlevande make eller registrerad partner eller sambo och barn. Du omfattas också av personskade- och arbetsskadeförsäkringar och har naturligtvis en tjänstereseförsäkring.

Löneväxling

Tjänstemän med en inkomst som efter löneväxling överstiger 8,07 inkomstbasbelopp kan löneväxla del av lön mot ökade pensionsförmåner. Även kollektivanställda har möjlighet att växla del av lön till pensionspremie på samma sätt som arbetstidsförkortning.

Föräldralön

När du är hemma med ditt barn och tar ut föräldrapenning ger vi dig en kompletterande ersättning till föräldrapenningen från Försäkringskassan. Föräldralönen motsvarar 10 % av din månadslön i maximalt 6 månader.

Här finns mycket att välja på – så välj SigtunaHem!

 

OBS! Förmånerna kan variera något beroende på yrkeskategori samt anställningsform.