Översättningar görs automatiskt av Google Translate och SigtunaHem ansvarar inte för att de är korrekta.

Information

Att söka lediga lägenheter

Att söka lägenhet

För att kunna söka lägenheter, fordonsplatser och förråd måste du registrera dig i Intressebanken samt aktivera dina platser i de olika köerna för att samla poäng.

När du har registrerat och aktiverat dig som sökande samt valt ett lösenord kan du logga in till Mina sidor och göra intresseanmälan. Du kan anmäla ditt intresse för upp till fem lägenheter.

Som kund i Intressebanken söker du själv aktivt lägenhet, fordonsplats och förråd. Du har kvar din plats tills du själv anmäler att du vill gå ur Intressebanken.

OBS! I samband med att en person får en lägenhet och skriver kontrakt nollställs antalet intjänade poäng, men det går givetvis bra att stå kvar i intressebanken och börja samla poäng på nytt.

 

sok_ledigt

 

Mina sidor

• Aktivera dig som sökande för lägenheter, fordonsplatser och förråd.
• Se dina aktiveringar samt dina poäng.
• Aktivera prenumeration på lediga objekt som passar dina önskemål, som du sedan får via e-post.
• Anmäla intresse för lägenheter (max fem samtidigt), fordonsplatser och förråd.
• Se och bevaka dina intresseanmälningar.
• Se erbjudanden, samt tacka ja eller nej till dessa.
• Ändra dina kontaktuppgifter.

 

Publicering av lägenheter

• Lägenheter publiceras löpande och ligger ute för intresseanmälan i sju dagar.
• Erbjudande om visning skickas till de 15 personer som har högst köpoäng.
• Inom sju dagar ska erbjudanden vara besvarade.
• Den sökande med högst poäng som tackat ja kontaktas för kompletterande uppgifter samt kreditupplysning tas.

OBS! När du tackar ja till ett erbjudande är det lägenheten som erbjuds du tackar ja till, inte visning av den. Visning bokar du själv genom att kontakta den person som anges på erbjudandet inom sju dagar.

 

Bostadssnabben

Lägenheter som läggs ut på Bostadssnabben är lägenheter med snabb inflyttning. Det innebär att en lägenhet är ledig just nu eller blir ledig inom kort. Vi ordnar inga visningar av lägenheter som erbjuds i Bostadssnabben.

Söker du en lägenhet på Bostadssnabben och får den, kan det innebära att du får dubbla hyror under en period om du har ett kontrakt sedan tidigare hos oss eller annan hyresvärd. Lägenheter i Bostadssnabben lottas ut bland behöriga sökande med hjälp av en slumpgenerator. Även fordonsplatser och förråd kan hyras ut via samma förfarande.

Lägenheter i Bostadssnabben läggs ut på vår hemsida klockan 08.00. Det går sedan att anmäla intresse fram till klockan 23.59 den dag lägenheten publiceras. Det spelar ingen roll vilken tid du anmäler intresse, så länge det sker någon gång mellan 08.00 och 23.59.

När tidsfönstret för anmälan har stängt tar slumpgenerator fram en behörig sökande som sedan kontaktas (enbart via telefon) och får erbjudande om lägenheten.
(OBS! Vi skickar INTE ut erbjudanden som vid ordinarie publicering när det gäller lägenheter som erbjuds i Bostadssnabben).

De nya reglerna gör det lättare att i lugn och ro söka och anmäla intresse för lediga lägenheter i Bostadssnabben, ökar driftsäkerheten på hemsidan och är mer rättvisa för alla behöriga sökande.

 

Fordonsplatser

I IntresseBanken kan du aktivera dig för fordonsplatser. Fordonsplatser publiceras löpande och ligger ute för anmälan i sju dagar, därefter hanteras uthyrningen på samma sätt som lägenheter. Garage- och parkeringsplatser förmedlas efter poäng men i första hand till de kontraktsinnehavare som bor i området utan ett tidigare kontrakt på fordonsplats. Distribution till övriga sökande sker efter tillgång.

För kunder som inte hyr bostad av SigtunaHem tillkommer moms vid hyra av fordonsplats. Även för hyresgäster med parkering som inte ligger i direkt anslutning till bostaden kan moms tillkomma.

För mer information om fordonsplatser kontakta Kundservice.

 

Lokaler och förråd

Är du intresserad av förråd eller mindre lokaler aktiverar du dig för detta i IntresseBanken och söker sedan dessa på samma sätt som lägenheter och fordonsplatser. Förråden går i första hand till våra hyresgäster.